Moinkballs van de Barbecue

Moinkballs van de Barbecue

Moinkballs van de Barbecue
En maar draaien en wikkelen, vier kilo gehakt, zo’n 100 plakjes ontbijtspek en 300 gram Parmezaanse kaas ging er door voor zo’n 200 moinkballs. Vandaag was er een barbecuefeest van Michel’s werk, waarbij ook partners langs mochten komen. Michel maakte dit gerecht naar recept van Noskos, de ‘lak’ is wel even anders.

Ingrediënten: 1 kilo gehakt, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 1 ei (large), 60 gram gekruid paneermeel, 150 ml melk, 3 teentjes knoflook, 3 theelepels gedroogde peterselie, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 theelepel zout, 1 theelepel peper, Texas barbecue rub, 25 plakjes ontbijtspek, barbecuesaus, tomatenketchup, honing,

Aantal balletjes: ± 50

Meng 1 kilo gehakt met 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 1 ei (large), 60 gram gekruid paneermeel, 150 ml melk, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 3 theelepels gedroogde peterselie, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 theelepel zout en 1 theelepel peper. Draai er balletjes van met een gewicht van ongeveer 30 gram. Wrijf de gehaktballetjes in met Texas bbq rub. Omwikkel elk gehaktballetje met een half plakje ontbijtspek. Steek een cocktailprikker in de gehaktbal zodat het ontbijtspek vast blijft zitten. Leg de gehaktballetjes in een grote schaal. Zet de schaal in een koelkast zodat de gehaktballetjes kunnen opstijven.

Zet de barbecue aan en verhit tot 150 graden. Leg de balletjes op de plancha van de barbecue op indirect vuur. Maak ondertussen een ‘lak’ van barbecuesaus, tomatenketchup en honing. Wanneer de gehaktballetjes een kerntemperatuur hebben van zo’n 40 graden lak je de balletjes met net gemaakte ‘lak’. Als de gehaktballetjes een kerntemperatuur hebben van 60 graden dan zijn ze gaar en kunnen ze van de barbecue af!

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top