Hartige Broodpudding van Foccacia met Champignons, Tomaatjes en Spek

Hartige Broodpudding van Foccacia met Champignons, Tomaatjes en Spek

Hartige Broodpudding van Foccacia met Champignons, Tomaatjes en Spek
Weer eens wat anders, een hartige broodpudding van de barbecue. Ik had nog wat eieren en champignons over. Op zoek naar iets met dat kwam ik op Brutsellog een recept tegen voor de hartige broodpudding. Het leek me een zomers gerecht, prima voor de barbecue. Alleen de champignons en ontbijtspek heb ik even in een pannetje op het gasfornuis gemaakt.

Ingrediënten: 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 200 gram champignons, 2 eieren, 150 ml melk, 1 grote foccacia (kruidenboter, mozzarella van Jumbo), 150 gram cherrytomaatjes, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verhit de barbecue naar 200 graden. Bak 100 gram dobbelsteentjes tot het bijna knapperig is. Voeg 200 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Klop ondertussen 2 eieren met 150 ml melk. Meng door het eimengsel de in blokjes gesneden focaccia, de gebakken ontbijtspek, gebakken champignons en 100 gram gehalveerde cherrytomaatjes. Doe alles in een ovenschaal. Strooi geraspte kaas over de schotel. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten op de barbecue. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top