Lasagne van de Barbecue

Lasagne van de Barbecue

Lasagne van de Barbecue
Gewoon eigen gemaakte lasagne, daar had ik gewoon zin in. De pastasaus en bechamelsaus hebben we gewoon op het fornuis. Daarna in plaats van de oven ging de lasagne op de barbecue.

Ingrediënten: 1 ui, tijm, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram gehakt, 3 teentjes knoflook, 200 gram champignons, 1 potje wortels, 1 blikje tomatenpuree. 1 blik tomaatblokjes, ketjap manis, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, peper, zout, nootmuskaat, geraspte kaas, lasagnebladen,

Aantal personen: 4

Verwarm de barbecue naar 200 graden. Bak in een wok met hete boter 1 gesnipperde ui met 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt en 3 fijngehakte teentjes knoflook toe. Roerbak het gehakt rul en los. Voeg 200 gram gesneden champignons en 1 potje wortels toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg daarna 1 blik tomaatblokjes toe. Breng op smaak met een beetje ketjap manis. Roerbak even mee. Laat de saus lekker lang pruttelen op laag vuur.

Smelt voor de bechamelsaus 50 gram boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Haal de pan van het vuur. Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, zout, peper en nootmuskaat en roer er 75 gram geraspte kaas door.

Doe in een ovenschaal een laagje van het gehakt-groenten mengsel, een laagje bechamelsaus en lasagnebladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel, bechamelsaus en lasagne bladen. Eindig met een laagje bechamelsaus en geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten op indirect vuur op de barbecue. Eet smakelijk!

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top