Rijst met Kapucijners, Champignons en Spek in Zoete Saus

Rijst met Kapucijners, Champignons en Spek in Zoete Saus

Rijst met Kapucijners, Champignons en Spek in Zoete Saus
Zo’n twaalf jaar geleden maakte ik dit recept al eens een keertje. Opeens werd dat recept druk bezocht door bezoekers van Pinterest. Zijn kapucijners weer populair qua eten? Geen idee. In ieder geval wilde ik dit wel eens opnieuw maken en ja het is inderdaad lekker.

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 200 gram champignons, 1 potje jonge kapucijners (veldertjes), 5 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek. Bak tot de ontbijtspek bijna knapperig is. Voeg 200 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 uitgelekt potje jonge kapucijners, 5 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel ketjap manis toe. Warm het geheel een minuut of tien op laag vuur. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top