Nasi Goreng zoals van de Chinees met Saté
In de vriezer hadden we nog een bak rijst staan, in de koelkast nog twee eieren. Tijd voor nasi goreng zoals van de Chinees. Deze keer aten we er sateetjes bij. Normaal zou ik deze bakken in een koekenpan, maar op de een of andere manier ging het pannetje kapot. Dan maar in de Airfryer. Dat ging prima. 17 Minuten op 180 graden en de sateetjes waren gaar.

Ingrediënten: rijst, 1 prei, 2 eieren, 100 gram plakjes ham, 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie

Aantal personen: 2

Kook ruim van te voren de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst goed afkoelen. Bak in het olie 1 in ringen gesneden prei. Wanneer de prei zacht is voeg je 2 geklutste eieren toe. Laat de eieren stollen en roerbak het los. Voeg 100 gram in stukjes gesneden ham toe. Bak even mee. Voeg vervolgens de rijst toe. Roer goed door. Breng op smaak met 1 eetlepel sojasaus en 1 theelepel sesamolie. Wok het even goed zodat het goed warm word. Bij de nasi hebben we sateetjes gegeten. Eet smakelijk!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *