Weer eens wat anders: hartige wafels. Met het recept voor hartige wafels kan je 12 wafels maken. De Oosterse kip is voldoende om 2 wafels per persoon mee te beleggen.
Hartige Wafels
Ingrediënten: 2 eieren, 225 gram bloem, 35 gram maizena, 1 theelepel zout, 375 ml karnemelk, 60 ml olie, 2 teentjes knoflook, 1 cm gember, 2 bosuien, 1 theelepel sambal,
Scheid 2 eieren. Houd de eidooiers apart. Mix de eiwitten met een beetje zout tot een stevig schuim. Maak een beslag van 225 gram bloem, 35 gram maizena, 1 theelepel zout, 375 ml karnemelk, 60 ml olie en 2 eidooiers. Voeg 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 cm geraspte gember, 2 fijngehakte bosuien en 1 theelepel sambal toe. Roer goed door. Spatel als laatste de eiwitten door het beslag. Zet een wafelijzer aan. Smeer de platen in met olie of boter. Bak de wafel bruin.
Oosterse Kip
2 eetlepels sojasaus, 1 1/2 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels chilisaus, gemberpoeder, 2 teentjes knoflook, 1 kipfilet,
Maak een saus van 2 eetlepels sojasaus, 1 1/2 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 fijngehakte teentjes knoflook, gemberpoeder en 2 eetlepels chilisaus. Snijd 1 kipfilet in blokjes. Bak de kipfilet bruin in hete boter. Voeg de saus toe. Bak tot het goed warm is.
Serveer de hartige wafels met de Oosterse kip en een komkommersalade of gewone salade. Eet smakelijk!
0