Tiramisu van Britt

Tiramisu van Britt

Tiramisu van Britt
De laatste keer dat ik zelf tiramisu heb gemaakt is al heel lang geleden. Britt maakte het vroeger vaker dan ik. Vandaag had ze ook tiramisu gemaakt van een oud recept op Brutsellog. Volgens mij moet het deze zijn. In ieder geval was het een geslaagd nagerecht en sowieso ook een geslaagd etentje!

Ingrediënten: 2 koppen sterke koffie, 3 eieren, 150 gram suiker, 500 gram mascarpone, 250 ml slagroom, hazelnootlikeur, lange vingers,

Zet 2 koppen sterke koffie en giet het in een grote schaal om goed af te koelen. Doe 3 eidooiers met 150 gram suiker in een kom. Mix tot een romig licht geel mengsel. Voeg 500 gram mascarpone toe en mix het goed door. Klop in een andere schaal de 250 ml slagroom lobbig. Spatel de lobbige slagroom door het mascarpone-mengsel Giet een scheut hazelnoot likeur bij de afgekoelde koffie. Week de lange vingers in het koffie-likeur mengsel. Week de lange vingers net zo lang tot ze bijna uit elkaar vallen.

Begin de tiramisu met een laag in koffie geweekte lange vingers naast elkaar. Spatel de helft van het mascarpone-mengsel over de lange vingers. Leg hierop een laag lange vingers en eindig met de rest van de mascarpone. Dek het af met huishoudfolie en zet het in de koelkast. Laat het voor het lekkerste resultaat 48 uur in de koelkast staan. Maak af met een beetje cacaopoeder. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top