Toko Veenendaal

Toko Veenendaal

Toko Veenendaal
Deze maaltijd heeft een goede reis meegemaakt. Van de toko in de fietstas naar de ijssalon om vervolgens te overnachten bij ons thuis in de koelkast om daarna in een koeltas achterin de auto naar Friesland te gaan.

Vandaag waren we op visite bij Jan en Mieneke. Zij hadden gevraagd of we toko mee wilden nemen. Natuurlijk! Vrijdag gingen we daarom al naar de toko om allerlei lekkers uit te kiezen en dan natuurlijk zo gevarieerd mogelijk. Het moest natuurlijk één grote rijsttafel worden.

We kozen voor vier keer keuzemenu één. Deze kozen we respectievelijk met twee verschillende soorten nasi, de nasi goreng pedis en nasi goreng djawa, bami goreng en een mihoen. Bij elk keuzemenu konden we ook één vleesgerecht en één groentegerecht kiezen. De vier vleesgerechten die we kozen waren ayam pedis (hete kip), rundergehaktballetjes, daging rendang en ayam cashew.

De groentegerechten die op tafel kwamen waren natuurlijk de sambal goreng boontjes, sayour lodeh en atjar ketimoen. Het vierde gerecht weet ik niet meer zeker hoe het heet, het was in ieder geval iets met tahoe.

Michel heeft in de keuken van Mieneke al deze gerechten over de borden verdeeld zo kon iedereen van alle gerechten proeven. En zo alles delen hoort toch ook gewoon met een rijsttafel. In ieder geval heeft iedereen gesmuld van al deze gerechten.

Toko Veenendaal
Scheepjeshof 2-2A
3901 CV Veenendaal

0
(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top