Varkensfiletlapje met Sperziebonen en Wortel in Rode Wijnsaus

Varkensfiletlapje met Sperziebonen en Wortel in Rode Wijnsaus

Varkensfiletlapje met Sperziebonen en Wortel in Rode Wijnsaus
Eigenlijk zou het een soort snelle coq au vin moeten worden. Het was alleen geen kipfilet wat we uit de vriezer hadden gehaald, maar een varkensfiletlapje. Van coq au vin werd het dus een pork au vin. Qua haricots verts, oftewel prinsessenboontjes, je kan ook gewone sperziebonen uit blik nemen. Heb je meer tijd. Neem dan verse sperzieboontjes die je eerst beetgaar kookt.

Ingrediƫnten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 dikke varkensfiletlapjes, 1 wortel, 2 eetlepels bloem, 100 ml rode wijn, 300 ml water, 1 potje haricots verts (dunne sperziebonen),

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakt teentjes knoflook en 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek toe. Bak tot de ui zacht is. Voeg 2 in blokjes gesneden varkensfiletlapjes toe. Bak tot de varkensfiletlapjes goed wit zijn. Voeg 1 in kleine blokjes gesneden wortel toe. Bak tot de wortel zacht begint te worden. Voeg 2 eetlepels bloem toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 100 ml rode wijn en ongeveer 300 ml water toe (of zoveel tot je de gewenste dikte qua saus hebt). Laat het geheel 15 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg op het laatst 1 blikje sperziebonen toe. Warm het geheel nog 5 minuten goed door. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top