Vlaamse Broodjes van Smakelijk Veenendaal

Vlaamse Broodjes van Smakelijk Veenendaal

Vlaamse Broodjes van Smakelijk Veenendaal broodje kip sweet chili
Vandaag gingen we nog even naar de markt om een bos rozen te scoren voor een projectje in de tuin. Of het projectje gaat lukken, geen idee, maar voor zeker een weekje heb ik een mooie bos rozen op tafel staan. Ook had ik gezien dat er een nieuwe broodjeszaak in het dorp was geopend en Google leerde ons dat het een broodjeszaak was met broodjes op Vlaamse wijze. Altijd lekker.

Beiden kozen we een verschillende broodje. Michel koos voor een broodje ‘kip sweet chili’ op een bruin schiacciatta broodje. Dit is een Italiaanse broodje met een licht pittige kip kerrie salade. Zelf koos ik voor een broodje ‘martino’ op een wit stokbroodje (zo hoort een Vlaams broodje te zijn). Dit is een luxe filet americain met ketchup, mosterd, ui, augurk en tabasco.

Vlaamse Broodjes van Smakelijk Veenendaal stokbroodje martino
Standaard worden de broodjes bij Smakelijk gevuld met “smos”. Dit is een combinatie van sla, tomaat, komkommer, ei, wortel en Vlaamse mayonaise. We hebben gekozen voor alle ‘smos’, maar dan zonder het ei. Een hardgekookt ei vinden we beiden niet echt lekker op een broodje.

Uiteraard hebben we de broodjes gedeeld. Beide broodjes zijn flink belegd zoals je al ziet op de foto. De martino was wat minder pittig dan ik had verwacht, de kip sweet chili daarentegen was wat pittiger dan gedacht. Heft elkaar mooi op. De broodjes waren lekker vers. En er werd zeker gesmost, maar ja dat hoort ook bij een Smos.

Smakelijk is een klein zaakje met een aantal tafeltjes, een toonbank met het verschillende beleg en staan wat foto’s van bekende Vlamingen. Je kan er dus wat eten, je kan er afhalen en je kan de broodjes ook laten bezorgen. Wij hadden deze week mazzel. Wat ik niet wist is dat er een openingsactie was, het tweede broodje kregen we voor de halve prijs. Altijd leuk zo’n verrassing.

Smakelijk
Hoofdstraat 86
3901AV Veenendaal

0
(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top