Spaghetti Bolognese van de Barbecue

Spaghetti Bolognese van de Barbecue

Spaghetti Bolognese van de Barbecue
Terwijl ik aan het workshoppen was in de Cultuurfabriek van Veenendaal, iets met planten, stekken en creatief bezig zijn, was Michel aan het barbecueën. De slager had afgelopen week mooie riblappen in de aanbieding. Deze spaghetti bolognese hadden we een tijdje niet meer gegeten, terwijl het zo lekker is. Dus riblap + lang geleden + gewoon lekker werd dus de maaltijd van vandaag. Michel maakte de spaghetti bolognese in de ‘Dutch oven’ op de barbecue.

Ingrediënten: 150 gram ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, wortel, 300 gram riblap, 1 blikje tomatenpuree, scheutje witte wijn, bouillon, melk, spaghetti,

Aantal personen: 3

Verwarm de barbecue naar 150 graden. Bak 150 gram in blokjes ontbijtspek aan in een Dutch oven. Voeg 1 gesnipperde ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 fijngesneden wortel toe. Bak tot de ui glazig is. Voeg 300 gram fijngesneden riblap toe. Bak tot het vlees bruin is. Voeg vervolgens een blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg daarna een scheutje witte wijn toe, laat de alcohol iets verdampen. Voeg daarna bouillon (zoveel tot het onderstaat) toe. Roer goed door. Leg een deksel op de pan. Zorg dat de barbecue op een lagere temperatuur komt. Laat het geheel een uur of twee of langer stoven. Laat de saus indikken met de deksel van de pan, wanneer dat nodig is. Voeg op het laatst nog een scheutje melk toe. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de spaghetti met de bolognesesaus. Eet smakelijk!

0
(3 keer bezocht, waarvan vandaag 2 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top