Kip Zoetzuur met Rijst

Kip Zoetzuur met Rijst

Kip Zoetzuur met Rijst
Dit recept heb ik zo’n zestien jaar geleden eerder gemaakt. Ik kwam dit recept nu tegen doordat de foto’s niet meer getoond werden, een fout in een plug-in. Een voor een moet ik alle blogposts af om de foto weer te tonen op de verzamelpagina’s. Ach ja zo heb je een klus voor in de vrije uren toch. In ieder geval een recept wat ik zestien jaar geleden maakte, stond met iets van een aanpassing weer eens op tafel.

Ingrediënten: 1 kipfilet, 1 ei, maïzena, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 wortel, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 1 blikje ananasblokjes, 2 eetlepels water, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel maïzena, 3 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels balsamico azijn, 1 eetlepel natuurazijn,

Aantal personen: 3

Snij 1 kipfilet in blokjes. Haal de blokjes kipfilet door 1 geklutst ei en vervolgens door 1 eetlepel maïzena. Bak de blokjes kipfilet goudbruin. Wanneer de kipfilet goudbruin is, schep het uit de pan en houdt het apart. Bak vervolgens in de hete olie 1 gesnipperde ui, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 in kleine blokjes gesneden wortel, 1 groene paprika, 1 gele paprika en een klein blikje ananasblokjes (zonder sap). Roerbak tot de groenten zacht beginnen te worden. Maak ondertussen de saus. Meng 2 eetlepels water, 1 eetlepel maïzena, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel balsamico azijn en 1 eetlepel natuurazijn tot een gladde saus. Giet de saus bij de groenten. Warm mee. Doe de kipfilet terug in de pan. Warm het geheel goed door. Serveer met rijst. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top