Gevulde Gehaktballetjes van de Barbecue

Gevulde Gehaktballetjes van de Barbecue

Gevulde Gehaktballetjes van de Barbecue
Het was zowaar lekker weer vandaag. De barbecue kon wel weer aangestoken worden. Michel maakte deze gevulde gehaktballen. Maak van te voren al de gehaktballen klaar zodat de gehaktballen nog kunnen rusten in de koelkast.

Ingredi├źnten: 400 gram gehakt, gehaktkruiden, 1 ei, paneermeel, 4 blokjes kaas, 8 plakjes ontbijtspek, whiskey-onion glaze

Aantal gehaktballetjes: 4

Meng 400 gram gehakt met gehaktkruiden, 1 ei en wat paneermeel. Verdeel dit in vieren. Vorm om een blokje kaas het gehakt, doe dat ook met de andere drie blokjes kaas. Omwikkel daarna elke bal elk met twee plakjes ontbijtspek. Leg de gehaktbal te rusten in de koelkast.

Verwarm de barbecue naar 200 graden. Leg de gehaktballen in een ovenschaaltje en bestrijk het met whiskey-onion glaze of bijvoorbeeld curry. Laat de gehaktballen in zo’n 30 minuten gaar worden. Ondertussen deden we ontdooide aardappelkroketjes in het ingevette wafelijzer. Legden we dit erbij op de barbecue voor krokante aardappelwafeltjes. Bij de gehaktballen en aardappelwafeltjes aten we een salade van de groenteboer. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top