Koreaanse Kip met Rijst

Koreaanse Kip met Rijst

Koreaanse Kip met Rijst
Koreaanse Kip met rijst heb ik al eens eerder gemaakt, alleen toen vond ik de saus wat te veel. Ik heb het nu proberen op te lossen door er meer wortel en meer spitskool bij te doen. Dat lijkt een beetje te helpen, misschien had er nog wel een zakje van 200 gram spitskool toegevoegd kunnen worden. In ieder geval, het belangrijkste ook, de smaak was lekker!

Ingrediënten: rijst, 1 wortel, 1 kipfilet, 400 gram spitskool, 120 gram donkere basterdsuiker, 3 teentjes knoflook, 1 klein schijfje gember, 8 eetlepels sojasaus, 6 eetlepels zoete chilisaus, 2 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel sesamolie, maïzena, water

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 in blokjes gesneden wortel tot de wortel een beetje zacht begint te worden. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot het een beetje bruin begint te worden. Voeg 400 gram gesneden spitskool toe. Laat de spitskool slinken. Maak ondertussen een saus van 120 gram donkere basterdsuiker, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 klein schijfje fijn gehakte gember, 8 eetlepels sojasaus, 6 eetlepels zoete chilisaus, 2 eetlepels rijstazijn en 1 eetlepel sesamolie. Voeg de saus toe aan de kip. Laat de saus indikken. Lukt dit niet genoeg maak dan een maïzenapapje en voeg dit toe. Serveer de Koreaanse kip met de rijst. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top