Bauer’s Gehaktballen

Bauer’s Gehaktballen

Bauer’s Gehaktballen
Een kennis van me had het al een aantal keer over de gehaktballen van Frans Bauer. Ze had deze gezien op tv en het zou zo lekker zijn met Indische kruiden en satésaus door de ballen. Het leek mij bijzonder, maar ik wilde het wel proberen. Kortom op zoek naar het recept. De Youtube was snel gevonden. Ik heb het recept wel gehalveerd. Ik had daarnaast geen paneermeel in huis. Daarom heb ik de balletjes vroeger gemaakt zodat ze nog wat konden opstijven in de koelkast. De ballen waren in ieder geval lekker!

Ingrediënten: 500 gram rundergehakt, 1 ei, nasi & bamikruiden, gehaktkruiden, satésaus,

Aantal gehaktballetjes: 11

Meng 500 gram rundergehakt met 1 ei. Voeg daarna naar eigen inzicht nasi & bamikruiden, gehaktkruiden en satésaus toe. Meng het goed door elkaar. Doe er eventueel nog paneermeel door om de gehaktballen wat steviger te maken. Draai er balletjes van. Zelf heb ik de gehaktballen ter grootte van een pingpongbal gemaakt. Zet de gehaktballen een paar uur afgedekt in de koelkast. Bak de gehaktballetjes rondom bruin in hete boter. Doe er daarna een beetje water bij om de gehaktballetjes verder te garen. Bij de gehaktballetjes aten we rijst en sperzieboontjes. Eet smakelijk!

0
(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top