Sperziebonen met Kip en Champignons in Rode Wijnsaus

Kip

Sperziebonen met Kip en Champignons in Rode Wijnsaus

Sperziebonen met Kip en Champignons in Rode Wijnsaus
Ingrediënten: 1 ui, 75 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 kipfilet, 150 gram champignons, 200 gram sperziebonen (diepvries), 1 blikje tomatenpuree, scheutje rode wijn, 250 ml bouillon, maïzena, water,

Aantal personen: 2

Bak 1 gesnipperde ui met 75 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet wit is. Voeg 150 gram in plakjes gesneden champignons en 200 gram sperziebonen toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens ongeveer 250 ml bouillon toe (of zoveel tot je de gewenste dikte saus hebt). Laat het even goed koken. Wanneer de saus te dun blijft voeg dan een papje van maïzena toe. Roer dan nog even door. Lekker met aardappelbolletjes. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top