Tjap Tjoy met Rijst

Tjap Tjoy met Rijst

Tjap Tjoy met Rijst
Ingrediënten: 400 gram kipdijfilet, 1 ui, 3 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, 1 wortel, 1 paprika, 250 ml kippenbouillon, 2 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel sojasaus, 250 gram champignons, 75 gram taugé, rijst,

Aantal personen: 4

Bak 400 gram in blokjes gesneden kipdijfilet bruin. Voeg 1 gesnipperde ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 1 theelepel gemberpoeder toe. Roerbak dit kort mee. Voeg vervolgens 1 in plakjes gesneden wortel en 1 in blokjes gesneden paprika toe. Roerbak dit 2 minuten mee. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons en 75 gram taugé toe. Laat dit nog 10 minuten mee pruttelen. Voeg 250 ml kippenbouillon, 2 eetlepels oestersaus en 1 eetlepel sojasaus toe. Laat het geheel op een laag vuurtje 10 minuten pruttelen. Wanneer de saus nog te dun is roer je er een maïzenapapje door. Breng het geheel eventueel nog op smaak met wat zout. Serveer de tjap tjoy met pandanrijst. Eet smakelijk!

0
(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top