Rendang met Boontjes en Rijst

Rendang met Boontjes en Rijst

Rendang met Boontjes en Rijst
Bij het bedenken van het weekend-eetlijstje had ik al gelijk rendang in mijn hoofd. Zelfgemaakte rendang. Heel moeilijk om te maken is het niet als je maar wel een goed gevulde kruidenkastje hebt en de tijd hebt om het te maken.

Ingrediënten: 1 ui, 5 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, een stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel serehpoeder, snufje kruidnagelpoeder, 1 eetlepel ketjap manis, 500 gram magere runderlap, 1 blik kokosmelk (400 ml), 3 limoenbladen, 1 maggiblokje

Aantal personen: 2

Maak een boemboe van 1 ui, 5 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, een stukje gember, 2 theelepels laos, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel seriepoeder, snufje kruidnagelpoeder en 1 eetlepel ketjap manis met een staafmixer of keukenmachine.

Bak de boemboe aan in hete olie. Voeg 500 gram in blokjes gesneden magere runderlappen toe. Bak tot het vlees bruin is. Voeg 1 blik kokosmelk toe. Breng het kort aan de kook. Voeg 3 limoenbladen en 1 verkruimeld maggiblokje toe aan het vlees. Zet de pan met de deksel er op op een laag vuurtje voor ongeveer 2 1/2 uur. Laat op het laatst de deksel van de pan zodat de saus goed kan indikken. Lekker met rijst en boontjes. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top