Nasi Keboeli met Vega Saté

Nasi Keboeli met Vega Saté

Nasi Keboeli met Vega Saté
Deze nasi hebben we al een tijdje niet gegeten, de laatste tijd stond de nasi goreng zoals van de Chinees op het menu. Het werd dus weer eens tijd om deze variant te maken, nasi keboeli. Uiteraard kookten we de rijst weer in ons rijstkokertje. Lekker makkelijk. In de nasi keboeli doe ik normaal gesproken nooit een ei, maar ik had nog maar 1 ei over en die moest echt op. Dan is nasi een ideaal gerecht, je kan daar gewoon van alles in doen.

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 100 gram ontbijtspek, kaneel, korianderpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, 1 ei, ketjap manis,

Aantal personen: 2

Kook de rijst gaar in een rijstkoker of in water volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg kaneel, korianderpoeder, kruidnagelpoeder en nootmuskaat toe. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg vervolgens nog 1 geklutst ei toe. Laat het ei stollen. Voeg de rijst toe. Breng op smaak met ketjap manis. Warm het geheel goed door. Lekker met vega saté. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top