Bami Goreng met Babi Pangang

Bami Goreng met Babi Pangang

Bami Goreng met Babi Pangang
Vandaag maakten we weer bami goreng zoals van de chinees met babi pangang. We probeerden deze keer een ander recept voor de babi pangangsaus, nu met ananas erdoor. Het was hem nog net niet. We vonden hem wat te tomaterig. Misschien hadden we in plaats van bloem een maïzenapapje moeten gebruiken om de saus te binden en nog iets om het minder zwaar te maken.

Bami Goreng
Ingrediënten: mie, zonnebloemolie, zout, 1 prei, 2 eieren, 125 gram ham, 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie

Aantal personen: 2

Kook de mie volgens aanwijzing op de verpakking. Giet af. Bak in het olie 1 in ringen gesneden prei. Wanneer de prei zacht is voeg je 2 geklutste eieren toe. Laat de eieren stollen en roerbak het los. Voeg 125 gram hamblokjes toe. Bak even mee. Voeg vervolgens mie toe. Roer goed door. Breng op smaak met 1 eetlepel sojasaus en 1 theelepel sesamolie. Wok het even goed zodat het goed warm word.

Babi Pangang
Snijd 300 gram speklapjes in reepjes. Wrijf de speklapreepjes in met babi pangangkruiden (van de toko). Bak de speklapreepjes krokant in hete olie.

Babi Pangangsaus
Ingrediënten: 1 blikje ananas (230 gram), citroensap, 3 tenen knoflook, 1 schijfje gember, 1/2 theelepel sambal, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels bloem, 250 ml water, 1 eetlepel azijn,

Haal de ananasschijfjes uit 1 blikje ananas. Bewaar de siroop. Pureer de ananasschijfjes in een keukenmachine. Bak 3 fijngehakte teentjes knoflook met 1 fijngehakt schijfje gember en 1/2 theelepel sambal even aan. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg 2 eetlepels bloem toe. Bak even mee. Voeg vervolgens de gepureerde ananas en 250 ml water toe. Verwarm het geheel al roerende. Breng op smaak met 1 eetlepel azijn en de ananassiroop.

Voeg de babi pangang toe aan de babi pangangsaus.

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top