Rijst met Kip in Zoetzure Saus

Rijst met Kip in Zoetzure Saus

Rijst met Kip in Zoetzure Saus
Ingrediënten: rijst, 1 kipfilet, 1 ui, 1 rode paprika, 100 gram champignons, 2 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels donkere basterdsuiker, 1 theelepel sambal, 3 teentjes knoflook, gemberpoeder, 2 theelepels maïzena, 100 ml water, 3 bosuien,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking of in de rijstkoker. Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet tot de kipfilet wit is. Voeg 1 gesnipperde ui en 1 in stukjes gesneden rode paprika toe. Bak tot de ui en paprika zacht zijn. Voeg 100 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Maak ondertussen een woksaus van 2 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels rijstazijn, 4 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels donkere basterdsuiker, 1 theelepel sambal, 3 teentjes knoflook, gemberpoeder, 2 theelepels maïzena en 100 ml water. Voeg de woksaus samen met 3 in ringen gesneden bosuien toe. Laat de saus al roerende indikken. Serveer de kip in zoetzure saus met de rijst. Eet smakelijk!

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top