Bamisoep

Bamisoep

Bamisoep
Dit weekend kregen we een speciaal flesje uit Japan. Een flesje met smoked sojasaus. Dat is sojasaus wat ruikt alsof het op de barbecue heeft gelegen, heel bijzonder. We hebben het al gebruikt op een broodje rosbief. Bij deze bamisoep leek me het ook als smaakmaker passen, gewoon zoals je vroeger met maggi deed.

Ingrediënten: 3 teentjes knoflook, 1 schijfjes gember, 1 theelepel sambal, 1 flinke kipdijfilet, 400 gram bamigroenten, 750 ml water, 1 kippenbouillonblokje, 2 eetlepels sojasaus, gebakken uitjes,

Aantal personen: 2

Bak 3 fijngehakte teentjes knoflook met 1 schijfje fijngehakte gember en 1 theelepel sambal in hete wololie tot het lekker ruikt. Voeg 1 in blokjes gesneden kipdijfilet toe. Bak tot het wit is. Voeg 400 gram bamigroenten toe. Bak tot het een beetje zacht begint te worden. Voeg 750 ml water, 1 verkruimeld kippenbouillonblokje en 2 mienestjes toe. Breng aan de kook. Laat vervolgens 1/2 uurtje zachtjes koken. Breng op smaak met 2 eetlepels sojasaus. Doe er op je bord gebakken uitjes en een paar druppels smoked sojasaus bij. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top