Koreaanse Kip met Rijst

Kip

Koreaanse Kip met Rijst

Koreaanse Kip met Rijst

Ingrediënten: rijst, 1/2 wortel, 1 eetlepel sambal, 200 gram kipdijfilet, 200 gram spitskool, 120 gram donkere basterdsuiker, 3 teentjes knoflook, 8 eetlepels sojasaus, 6 eetlepels zoete chilisaus, 2 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel sesamolie, gemberpoeder, maïzena, water

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1/2 in blokjes gesneden wortel met 1 theelepel sambal tot de wortel een beetje zacht begint te worden. Voeg 200 gram in blokjes gesneden kipdijfilet toe. Bak tot het een beetje bruin begint te worden. Voeg 200 gram gesneden spitskool toe. Laat de spitskool slinken. Maak ondertussen een saus van 120 gram donkere basterdsuiker, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 8 eetlepels sojasaus, 6 eetlepels zoete chilisaus, 2 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel sesamolie en een beetje gemberpoeder. Voeg de saus toe aan de kip. Laat de saus indikken. Lukt dit niet genoeg maak dan een maïzenapapje en voeg dit toe. Serveer de Koreaanse kip met de rijst. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top