Nasi Goreng en Kip Kerrie zoals van de Chinees

Nasi Goreng en Kip Kerrie zoals van de Chinees

Nasi Goreng en Kip Kerrie zoals van de Chinees
Vandaag kwam Britt gezellig bij ons langs en bleef ook eten. Op het menu nasi goreng en kip kerrie zoals van de Chinees. Britt en ik hebben dat samen lekker gebrutseld zoals we vroeger vaak genoeg hebben gedaan.

Nasi Goreng zoals van de Chinees
Ingrediënten: rijst, 1/2 grote prei, 2 eieren, 150 gram hamblokjes, 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie

Kook ruim van te voren de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst goed afkoelen. Bak in het olie 1/2 in ringen gesneden prei. Wanneer de prei zacht is voeg je 2 geklutste eieren toe. Laat de eieren stollen en roerbak het los. Voeg 150 gram in vierkantjes gesneden ham toe. Bak even mee. Voeg vervolgens de rijst toe. Roer goed door. Breng op smaak met 1 eetlepel sojasaus en 1 theelepel sesamolie. Wok het even goed zodat het goed warm wordt.

Kip Kerrie zoals van de Chinees
Ingrediënten: 1 ei, 1 eetlepel maïzena, 1/4 kippenbouillonblokje, 350 gram kippendijfilet, 1 ui, 1 theelepel sambal, 1/2 wortel, 1 eetlepel nandan masala, 1/2 theelepel kerriepoeder, 100 gram champignons, 1/2 flinke prei, 500 ml bouillon, 1 eetlepel maïzena, water,

Kluts 1 ei. Roer hier 1 eetlepel maïzena en 1/4 verkruimeld bouillonblokje door. Snijd 350 gram kippendijfilet in blokjes. Meng dit door het eimengsel. Laat de kip even staan. Bak 1 gesnipperde ui met 1 theelepel sambal, 1/2 fijngesneden wortel, 1 eetlepel nandan masala en 1/2 theelepel kerriepoeder. Bak tot de ui zacht is. Voeg de kippendijfilet toe. Bak tot dit wit is. Voeg 100 gram in plakjes gesneden champignons en 1/2 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 500 ml kippenbouillon toe en een papje van 1 eetlepel maïzena en wat water. Breng zachtjes aan de kook. Laat de saus indikken.

Serveer de kip kerrie met de nasi goreng. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top