Zelfgemaakte Chocoladevla

Zelfgemaakte Chocoladevla

Zelfgemaakte Chocoladevla
Ook weer zo’n recept wat in mijn ‘wat at ik vorige jaren’ lijst voorbij kwam. Zelf chocoladevla maken is best geinig. Het duurt wel even voordat het echt koud is en je kan wat gedoe hebben wanneer het afkoelt met velletjes. Voor die velletjes zijn allemaal trucs als je googelt, maar ik heb het velletje er steeds voorzichtig afgeschept.

Ingrediënten: 100 gram suiker, 50 gram cacaopoeder, 40 gram maïzena, 1 liter volle melk, snuf zout,

Hoeveelheid: ± 1 liter

Meng 100 gram suiker, 50 gram cacaopoeder, 40 gram maïzena en 100 ml melk tot een glad papje. Breng 900 ml volle melk met een snuf zout aan de kook. Voeg het cacao-papje toe aan de melk. Laat al roerende de melk nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Laat de vla goed afkoelen. Roer regelmatig door, haal eerst het velletje eraf. Wanneer de chocoladevla helemaal is afgekoeld kan de chocoladevla in afgesloten bakjes in de koelkast gezet worden om echt goed af te koelen te worden. Smul ze!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top