Bigos, Poolse Jachtschotel

Bigos, Poolse Jachtschotel

Bigos, Poolse Jachtschotel
Vandaag ben ik vrij en heb ik dus wat meer tijd om te koken. Op het YouTube kanaal van Deana & Phil zag ik dat ze in Polen ‘bigos’ probeerden, een Poolse jachtschotel. Dat leek me best lekker. Dit recept zal niet een echte bigos zijn, het is afgeleid uit wat ik in de YouTube video van Deana en Phil heb gezien gecombineerd met allerlei recepten. Bijna alles had ik al in huis, ik hoefde alleen nog het rundvlees en gedroogde pruimen te halen. De keukenkastjes en de koelkast werden weer een beetje leger.

Ingredi├źnten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 75 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram rundvlees, 75 gram champignons, 2 dunne bockworsten, 1 blikje tomatenpuree, een scheutje rode wijn, 1 potje zuurkool (Hak), 50 gram gedroogde pruimen, 500 ml bouillon, laurierblaadje

Aantal personen:

Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 75 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in blokjes gesneden rundvlees toe. Bak het rundvlees mee tot het bruin is. Voeg 75 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 2 dunne in plakjes gesneden bockworsten toe. Roer door. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Blus met een scheutje rode wijn. Voeg daarna 1 potje zuurkool en 75 gram gesneden gedroogde pruimen toe. Roer goed door het vlees. Voeg 500 ml bouillon en 1 laurierblaadje toe. Breng kort aan de kook. Zet vervolgens de pan op een laag vuur met de deksel op de pan. Laat het een anderhalf uur zachtjes stoven. Verwijder het laurierblaadje. Serveer met aardappelen. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top