Sperziebonen met Kip en Champignons in Rode Wijnsaus

Kip

Sperziebonen met Kip en Champignons in Rode Wijnsaus

Sperziebonen met Kip en Champignons in Rode Wijnsaus
Dit was ook weer een recept wat voorbij kwam in mijn overzicht van wat aten we vorige jaren. Dit is ook echt wel zo’n recept wat je rond deze tijd hoort te eten, een wintersrecept. Ik maakte het deze keer met prinsessenboontjes, gewoon omdat ik daarvan nog een potje van in mijn keukenkastje had staan. Het kan dus ook gewoon met sperziebonen gemaakt worden, want eigenlijk zijn prinsessenboontjes gewoon hele jonge sperziebonen.

Ingrediënten: 1 ui, 75 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 kipfilet, 150 gram champignons, 1 blikje tomatenpuree, scheutje rode wijn, 250 ml bouillon, 1 potje prinsessenbonen of 1 blik sperziebonen, maïzena, water,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 75 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet wit is. Voeg 150 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg een scheutje rode wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens ongeveer 250 ml bouillon toe (of zoveel tot je de gewenste dikte saus hebt). Voeg 1 potje prinsessenbonen (uitgelekt) toe. Warm het geheel goed door. Wanneer de saus nog te dun is voeg je een papje van maïzena toe. Roer dan nog even door. Lekker met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

0
(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top