Kip Shanghai met Rijst

Kip

Kip Shanghai met Rijst

Kip Shanghai met Rijst
Ingrediënten: rijst, 2 eieren, maïzena, 2 kipfilets, 1 rode paprika, 3 teentjes knoflook, 3 bosuien, 50 gram taugé, 1 eetlepel sojasaus, 75 ml kippenbouillon, 2 eetlepels rijstazijn,

Aantal personen: 3

Kook de rijst in een rijstkoker of volgens de aanwijzing op de verpakking in water. Kluts 2 eieren. Meng de geklutste eieren met 1 eetlepel maïzena en 2 in blokjes gesneden kipfilets. Bak de kipfilet in hete olie bruin. Schep de kip uit de pan. Houd de kip apart. Verwarm opnieuw olie in de pan. Bak in de hete olie 1 rode paprika en 3 fijngehakte teentjes knoflook tot de paprika zacht is. Voeg vervolgens 3 in ringen gesneden bosuien en 50 gram taugé toe. Roerbak 2 minuten. Doe de kipfilet terug in de pan. Meng in een kom 1 eetlepel sojasaus, 75 ml kippenbouillon, 2 eetlepels rijstazijn en 1 eetlepel maïzena. Roer dit door het gerecht. Warm het geheel nog even goed door. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top