Butterchicken met Naan

Butterchicken met Naan

Butterchicken met Naan
Op mijn dashboard van de site kan ik precies zien wat ik de afgelopen jaren gepubliceerd heb op Brutsellog. Kortom ik weet al van ruim 18 jaar wat ik elke dag heb gegeten. Deze week kwam opvallend vaak ‘butterchicken’ naar boven. Schijnbaar eten we dat regelmatig eind november. Goed idee om het dit jaar ook maar weer te eten!

Ingrediënten: 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 schijfje gember, 1 1/2 theelepel garam masala, 1/2 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 2 kipfilets, 1 blikje tomatenpuree, 250 gram cherrytomaten, 400 ml kokosmelk, zout, naan, 1 eetlepel maïzena, water,

Aantal personen: 2

Bak 1 gesnipperde ui met 4 fijngehakte teentjes knoflook en 1 fijngehakt schijfje gember tot de ui zacht is. Voeg 1 1/2 theelepel garam masala, 1/2 theelepel kerriepoeder en 1 theelepel korianderpoeder toe. Roerbak een paar minuten mee. Voeg vervolgens 2 in blokjes gesneden kipfilets toe. Bak tot de kipfilet helemaal wit is. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe, bak kort mee. Voeg vervolgens 250 gram gehalveerde cherrytomaten toe. Roer even door en bak een minuut mee. Voeg vervolgens 400 ml kokosmelk toe. Breng kort aan de kook. Laat de saus vervolgens in ongeveer een half uurtje inkoken. Breng op smaak met wat zout. Bak ondertussen de naan af. Wanneer de saus te dun blijft, meng dan 1 eetlepel maïzena met wat water. Voeg het maïzenapap toe aan de saus. Laat het al roerende indikken. Eet smakelijk!

0
(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top