Rijst met Beef Broccoli

Rijst met Beef Broccoli

Rijst met Beef Broccoli
Ingrediënten: 300 gram runderpoulet, 2 eetlepels sojasaus, maïzena, 2 eetlepels olie, rijst, 1 kleine broccoli, 1/2 wortel, 3 teentjes knoflook, 1 schijfje gember, 1/2 prei, 1/2 kippenbouillonblokje, 75 ml water, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel oestersaus, 1/2 theelepel suiker, water,

Aantal personen: 2

Marineer 300 gram runderpoulet met 2 eetlepels sojasaus, een beetje maïzena en 2 eetlepels olie. Laat zeker een uurtje marineren. Kook 1 in kleine roosjes gesneden broccoli met 1/2 in kleine blokjes gesneden wortel tot de broccoli gaar is. Giet af.

Kook de rijst volgens aanwijzing in een rijstkoker. Bak in hete olie de gemarineerde runderpoulet. Schep het uit de pan wanneer het bruin is. Houdt even apart. Doe wat nieuwe olie in de pan. Bak in de pan 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 fijngehakt schijfje gember en 1/2 in ringen gesneden prei. Bak tot de prei zacht is. Voeg de broccoli, wortel en runderpoulet toe. Bak kort mee.

Voeg vervolgens 1/2 verkruimeld kippenbouillonblokje, 75 ml water, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel oestersaus en 1/2 theelepel suiker toe. Warm goed door. Maak ondertussen een maïzenapapje van 1 eetlepel maïzena met wat water. Voeg dit toe aan het geheel. Laat de saus binden. Serveer de beef broccoli met de rijst. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top