Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

Pasta Bolognese
Van de week had ik het met een collega over iets van rundvlees en wat je er mee kon maken. Ik raadde haar onder andere deze pasta bolognese aan. Ik had er zelf ook wel zin in gekregen en toevallig had de Dekamarkt sukadelappen en bacon in de aanbieding. Het werd deze keer gewoon op het fornuis gemaakt en het werd een dubbele hoeveelheid. Makkelijk voor een keer als we even snel iets op tafel willen hebben.

Ingrediënten: 150 gram bacon, 1 flinke ui, 3 teentjes knoflook, 1 wortel, tijm, 400 gram sucadelap, 1 blikje tomatenpuree, scheutje rode wijn, water, 1/2 bouillonblokje, spaghetti,

Aantal personen: 4

Bak 150 gram baconreepjes. Voeg 1 gesnipperde ui, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 in kleine blokjes gesneden wortel en wat tijm toe. Bak tot de ui glazig is. Voeg 400 gram fijngesneden sucadelap toe. Bak tot het vlees bruin is. Voeg vervolgens een blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg daarna een scheutje rode wijn toe, laat de alcohol iets verdampen. Voeg daarna water (zoveel tot het onderstaat) en 1/2 verkruimeld bouillonblokje toe. Roer goed door. Leg een deksel op de pan. Laat het geheel een uur of twee of langer op laag vuur stoven. Laat de saus indikken met de deksel van de pan, wanneer dat nodig is. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de spaghetti met de bolognesesaus. Eet smakelijk!

0
(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top