Bami Goreng zoals van de Chinees

Bami Goreng zoals van de Chinees

Bami Goreng zoals van de Chinees
Bami zoals van de Chinees moeilijk? Niet echt. Dit recept uit het kookboek van het jaar Chin.Ind.Rest. Kookboek is makkelijk te maken. Zoals altijd deed ik het weer anders, ik houd niet echt van rauwe prei bijvoorbeeld, gebruikte udon-noodles in plaats van linguini en ve-tsin heb ik achterwege gelaten want dat had ik niet in huis. De verhouding noodles en de ham, prei en ei kan beter, de volgende keer meer noodles koken, maar de smaak was echt wel zoals van de Chinees.

Ingrediënten: udon-noodles, zonnebloemolie, zout, 1 prei, 2 eieren, 125 gram hamblokjes, 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie

Aantal personen: 2

Kook de udon-noodles volgens aanwijzing op de verpakking. Giet af. Spoel goed met koud water. Meng de noodles goed met zonnebloemolie en een beetje zout. Bak in het olie 1 in ringen gesneden prei. Wanneer de prei zacht is voeg je 2 geklutste eieren toe. Laat de eieren stollen en roerbak het los. Voeg 125 gram hamblokjes toe. Bak even mee. Voeg vervolgens de udon-noodles toe. Roer goed door. Breng op smaak met 1 eetlepel sojasaus en 1 theelepel sesamolie. Wok het even goed zodat het goed warm word. De Bami Goreng aten we met kip in cola. Eet smakelijk!

0
(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top