Kip in Cola met Rijst

Kip in Cola met Rijst

Kip in Cola met Rijst
Het rijstkokertje van de Action wordt regelmatig gebruikt. Rijst er in, water erbij en gewoon wachten tot het gaar is. Het rijstkokertje kostte 15,95. Vandaag maakten we kip in cola en dat is natuurlijk gewoon lekker met rijst.

Ingrediënten: 3 eetlepels tomatensaus, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel sambal, knoflookpoeder, paprikapoeder, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gram kippendijen, 200 ml Coca Cola, 2 bosuien, seroendeng,

Aantal personen: 2

Maak een saus van 3 eetlepels tomatensaus, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel sambal, knoflookpoeder en paprikapoeder. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 500 gram in blokjes gesneden kippendijen toe. Bak tot de kippendijen wit zijn. Voeg de saus en 200 ml Coca Cola toe. Roer goed door. Laat de saus in een minuut of 25 goed indikken. Roer op het laatst 2 in ringen gesneden bosuien door de kip. Serveer met rijst, sperzieboontjes en seroendeng. Eet smakelijk!

0
(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top