Babi Pangang met Rijst

Babi Pangang met Rijst

Babi Pangang met Rijst
Babi Pangang
Ingrediënten: 5 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel olie, een scheutje citroensap, Chinese vijfkruidenpoeder, knoflookpoeder, korianderpoeder, zout, peper, 300 gram speklapjes,

Maak een marinade van 5 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel olie, een scheutje citroensap, Chinese vijfkruidenpoeder, knoflookpoeder, korianderpoeder, zout en peper (specerijen naar eigen inzicht). Doe in deze marinade 300 gram in reepjes gesneden speklapjes. Laat de speklapjes een paar uur marineren.

Babi Pangang Saus

Ingrediënten: 200 ml tomatenketchup, 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel gembersiroop, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 steranijs,

Maak een saus van 200 ml tomatenketchup, 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel gembersiroop, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel donkere basterdsuiker en 2 steranijs. Laat de saus een paar uur staan, zodat de smaken goed mengen.

Bak de gemarineerde speklapjes bruin. Haal de speklapjes uit de pan. Verwarm in het achtergebleven vet de babipangangsaus. Haal wel even de steranijs uit de saus. Voeg op het laatst nog even de speklapjes toe, zodat het goed warm wordt.

0
(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top