Kipfilet met Uien-Speksaus van de Barbecue

Kipfilet met Uien-Speksaus van de Barbecue

Kipfilet met Uien-Speksaus van de Barbecue
Dit recept kwam ik tegen in “wat aten we zoveel jaar terug”. Een recept van 13 jaar geleden! In ieder geval leek het me wel lekker om nog eens te maken. Het was best mooi weer (voor eind oktober). Daarom heeft Michel het op de barbecue gemaakt in plaats van dat we het in de oven zouden doen.

Ingrediënten: 6 plakjes ontbijtspek, 2 kipfilets, kipkruiden 2 uien, 250 ml kookroom, scheutje witte wijn, 1 Maggiblokje, 2 plakjes belegen kaas,

Aantal personen: 2

Verhit de barbecue naar ongeveer 170 graden. Bak in een dutch oven 6 plakjes ontbijtspek tot het knapperig is. Schep de plakjes ontbijtspek uit de pan. Kruid 2 kipfilets met kipkruiden, Bak in het achtergebleven vet 2 kipfilets om en om bruin. Haal de kipfilet uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 2 gesneden uien tot de uien zacht zijn. Voeg een scheut witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen. Voeg 250 ml kookroom en 1 verkruimeld Maggiblokje toe. Breng kort aan de kook. Roer 2 in stukjes gesneden plakken kaas door de saus. Laat de kaas smelten. Leg de kipfilets terug in de dutch oven. Leg de plakjes ontbijtspek op de kipfilets. Laat de kipfilets ongeveer 25 minuten verder garen in de dutch oven. Bij de kipfilet hebben we een Waldorffsalade gegeten. Eet smakelijk!

0
(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top