Noodles met Kapucijners in Zoete Saus

Noodles met Kapucijners in Zoete Saus

Noodles met Kapucijners in Zoete Saus
Dit recept zag ik voorbij komen in mijn stats, iets van tig jaar geleden. Toen aten we het met rijst, nu met udon noodles. En ook het recept heb ik wat aangepast even wat sambal en knoflook erbij. Bijna alles had ik in huis, alleen geen champignons en wat te weinig udon noodles. Gelukkig was het lekker zonnig, dus hup even op de fiets richting de supermarkt. Het is misschien een bijzondere combinatie, kapucijners met noodles en zoete saus maar eigenlijk was het verrassend lekker.

Ingrediënten: udon noodles, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 150 gram champignons, 1 potje jonge kapucijners, 5 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis,

Aantal personen: 2

Kook de Udon noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 150 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 uitgelekt potje jonge kapucijners, 5 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel ketjap manis toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen. Serveer met de udon noodles. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top