Thaise Kip met Nasi Keboeli

Thaise Kip met Nasi Keboeli

Thaise Kip met Nasi Keboeli
Net voor de vakantie kocht ik een kleine rijstkoker bij de Action. Die hadden we nog niet geprobeerd. Vandaag hebben we het dan eindelijk gedaan. Bij de nasi keboeli aten we Thaise kip, eens wat anders dan een sateetje.

Nasi Keboeli
Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, kaneel, korianderpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, rijst, 100 gram ontbijtspek, 1 prei, ketjap manis,

Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook, kaneel, korianderpoeder, kruidnagelpoeder en nootmuskaat tot de ui zacht is. Doe dit samen met de rijst in de rijstkoker met iets meer water dan je normaal bij de rijstkoker hoort te doen. Kook de rijst gaar. Laat de rijst afkoelen.

Bak in de wok met hete boter 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg de rijst toe en breng op smaak met ketjap manis. Warm het geheel goed door.

Thaise Kip
Ingrediënten: 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 2 theelepels mosterd, 1 eetlepel gembersaus, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepels sojasus, 3 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel honing, 1 scheut citroensap, 2 theelepels sesamolie, 50 ml water, zout, 300 gram kippendijen,

Maak een saus van 3 fijngehakte teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 2 theelepels mosterd, 1 eetlepel gembersaus, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepels sojasus, 3 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel honing, 1 scheut citroensap, 2 theelepels sesamolie, 50 ml water en wat zout. Laat dit even staan.

Bak ondertussen 300 gram in blokjes gesneden kippendijen tot het bruinig is. Voeg de Thaise saus toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de saus indikken. Wanneer de saus is ingedikt is de Thaise kip.Eet smakelijk!

0
(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top