Rijst met Sperziebonen, Paprika en Gehakt in Pindasaus

Rijst met Sperziebonen, Paprika en Gehakt in Pindasaus

Rijst met Sperziebonen, Paprika en Gehakt in Pindasaus
Ingrediënten: 250 gram sperziebonen, rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 150 gram gehakt, 1 rode paprika, 100 gram champignons, 4 eetlepels pindakaas, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel zoete chilisaus, 200 ml water,

Aantal personen: 2

Haal de topjes van 250 gram sperziebonen en breek de sperziebonen. Kook de sperziebonen gaar in kokend water. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 150 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens 1 gesneden rode paprika toe. Bak even mee tot de paprika zachter wordt. Voeg 100 gram in plakjes gesneden champignons toe. voeg wanneer de champignons zacht zijn de gekookte sperziebonen toe. Roer even goed door. Voeg dan 4 eetlepels pindasaus, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel zoete chilisaus toe. Roer goed door, laat de pindakaas smelten. Voeg ongeveer 200 ml water toe, of zoveel zodat je pindasaus de gewenste dikte heeft. Serveer de sperziebonen met de rijst. Eet smakelijk!

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top