Croissants met Hartige Vulling

Croissants met Hartige Vulling

Croissants met Hartige Vulling
Zo’n 15 jaar geleden maakte ik dit recept voor het eerst en onlangs kwam het weer naar boven in het lijstje wat heb ik vandaag xx jaar terug gegeten. Dat lijstje is inmiddels 18 jaar lang, dus ik zie minstens 18 verschillende ‘wat heb ik vandaag gegeten’ terug. Deze croissantjes met hartige vulling klonken me wel interessant in de oren. Een beetje aangepast hier en daar, wel lekker!

Ingrediënten: 1 ui, 3 merguezworstjes, 150 gram champignons, 3 zongedroogde tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 100 ml crème fraiche, peterselie, basilicum, Parmezaanse kaas, 4 afbak croissantjes,

Fruit in een pan met hete boter 1 fijngesnipperde ui tot de ui glazig is. Haal het vel van 3 merguezworstjes en snijd de worst in stukjes. Voeg de merguezworstjes toe aan de ui. Voeg wanneer de worstjes bruin zijn 150 gram fijngesneden champignons en 3 fijngehakte zongedroogde tomaatjes toe. Bak tot de champignons zijn geslonken. Voeg 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg 100 ml crème fraiche, basilicum, peterselie en een beetje geraspte Parmezaanse kaas toe. Warm kort door. Snij 4 afbak croissantjes open. Vul de croissantjes met het champignon-vleesmengsel. Bak het in de Airfryer op 180 graden voor ongeveer 9 minuten. Strooi er op je bord nog geraspte Parmezaanse kaas over. Eet smakelijk!

0
(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top