Indische Tomatensoep

Indische Tomatensoep

Indische Tomatensoep
Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder, 6 eetlepels ketjap manis, 6 flinke eetlepels pindakaas, 500 ml gezeefde tomaat, 1,2 liter water, 2 kippenbouillonblokjes, 1 kipfilet, 100 gram taugé, gefruite uitjes,

Aantal personen: 4

Mix in een keukenmachine 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 1/2 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder tot het fijn is. Bak de boemboe in een soeppan aan in olie of boter. Voeg 6 eetlepels ketjap manis, 6 flinke eetlepels pindakaas en 500 ml gezeefde tomaat toe. Bak even kort mee. Voeg vervolgens 1,2 liter water en 2 verkruimelde kippenbouillonblokjes toe. Breng kort aan de kook. Voeg 1 kipfilet en 100 gram taugé toe. Zet de pan op een laag vuurtje. Laat de soep met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes pruttelen. Haal de kipfilet aan het eind van de tijd uit de pan. Snijd de kipfilet in stukjes en doe het terug in de soep. Serveer de soep met brood en gefruite uitjes. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top