Gele Rijst met Gehakt, Paprika’s en Champignons in Zoet Pittige Saus

Gele Rijst met Gehakt, Paprika’s en Champignons in Zoet Pittige Saus

Gele Rijst met Gehakt, Paprika's en Champignons in Zoet Pittige Saus
Ingrediënten: 1 ui, 1/2 bouillonblokje, 1 theelepel kurkuma, rijst, 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ketjap manis ,2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel honing, 1 theelepel sambal, scheutje citroensap, 2 theelepels maïzena, 150 ml water, 3 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 300 gram gehakt, 150 gram kastanjechampignons,

Aantal personen: 2

Bak in een kookpan 1/2 gesnipperde ui met 1/2 bouillonblokje en 1 theelepel kurkuma. Bak tot de ui glazig is. Voeg de rijst toe en bak kort mee. Voeg vervolgens water toe. Breng aan de kook. Wanneer het eenmaal kookt, laat het dan 8 minuten koken. Giet af en laat 10 minuten onder een deksel verder garen.

Maak een woksaus van 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ketjap manis ,2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel honing, 1 theelepel sambal, scheutje citroensap, 2 theelepels maïzena en 150 ml water. Houdt dit even apart.

Bak in hete boter of olie 1/2 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 gesneden paprika. Bak tot de ui en paprika zachter zijn. Voeg 300 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg 150 gram in plakjes gesneden champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg de woksaus toe. Warm het geheel goed door, laat de saus indikken. Serveer met de gele rijst. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top