Udon-noodles met gehaktballetjes

Udon-noodles met gehaktballetjes

Udon-noodles met gehaktballetjes
In de vriezer hadden we nog wat kipgehaktballetjes liggen die Michel eerder maakte op de barbecue. Deze kon ik mooi gebruiken voor dit gerecht met een eigen woksaus. De gehaktballetjes heb ik in vieren gesneden zodat het beter mengde in het gerecht.

Ingrediënten: 3 fijngehakte teentjes knoflook, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel honing, 1 1/2 eetlepel gembersiroop, 2 theelepels sambal, 100 ml water, 1 theelepel maïzena, 2 zakjes udon-noodles, 10 kipgehaktballetjes, 500 gram fijne nasi- en bamigroenten,

Aantal personen: 3

Maak een saus van 3 fijngehakte teentjes knoflook, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel honing, 1 1/2 eetlepel gembersiroop, 2 theelepels sambal, 100 ml water en 1 theelepel maïzena. Laat dit even staan. Kook de udon-noodles volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 10 kipgehaktballetjes (eventueel kleiner gesneden) even aan in hete olie. Voeg 500 gram fijne nasi- en bamigroenten toe. Bak mee tot de groenten beginnen te slinken. Voeg de udon-noodles en de woksaus toe. Warm het geheel goed door. Eet smakelijk!

0
(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top