Thaise Kip met Rijst met Sperziebonen

Kip

Thaise Kip met Rijst met Sperziebonen

Thaise Kip met Rijst met Sperziebonen
Dit wil ik vaker eten: Thaise kip. Ik zag dit recept bij Familie aan de Kook, en het zag er gewoon te lekker uit. Zo’n beetje alles had ik in huis, alleen geen limoen, dus dat werd citroensap, grove mosterd werd Franse mosterd en sambal is gewoon de sambal die ik net in huis heb. Het hele aanrecht stond vol met ingrediënten, maar het was zo gemaakt eigenlijk en zo lekker. Ik maakte best veel, dus de helft van de Thaise kip kan in de vriezer voor een keer bij de bami of nasi.

Ingrediënten: 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 2 theelepels mosterd, 1 eetlepel gembersaus, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepels sojasus, 3 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel honing, 1 scheut citroensap, 2 theelepels sesamolie, 100 ml water, 2 theelepels maïzena, zout, 500 gram kippendijen, sesamzaadjes,

Aantal personen: 4

Maak een saus van 3 fijngehakte teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 2 theelepels mosterd, 1 eetlepel gembersaus, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepels sojasus, 3 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel honing, 1 scheut citroensap, 2 theelepels sesamolie, 100 ml water, 2 theelepels maïzena en wat zout. Laat dit even staan.

Bak ondertussen 500 gram in blokjes gesneden kippendijen tot het bruinig is. Voeg de Thaise saus toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de saus indikken. Wanneer de saus is ingedikt is de Thaise kip. Lekker met rijst en sperziebonen. Strooi over de Thaise kip wat sesamzaadjes. Eet smakelijk!

0
(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top