Allerlei Spiesjes van de Barbecue

BBQ

Allerlei Spiesjes van de Barbecue

Allerlei Spiesjes van de Barbecue
Gisteren zag ik een blogpost van precies 16 jaar geleden: barbecue met allerlei verschillende spiesjes. Toen barbecueden we nog op een elektrische barbecue, inmiddels is dat een kamado geworden. Gelukkig maar een kamado, want net nadat de spiesjes erop lagen werd het flink donker, begon het hard te waaien en vielen er wat dikke druppels. Het buitje was zo voorbij en de spiesen waren precies klaar. Van de verschillende soorten spiesjes hadden we drie stuks. Er kan nog wat in de vriezer dus.

Onze huismarinade: Meng 1 eetlepel olie, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel basterdsuiker en knoflookpoeder. In deze marinade heb ik 1 flinke in blokjes gesneden kipfilet gemarineerd.

Pesto marinade: Meng1 eetlepel balsamico azijn mengen met 2 eetlepels pesto, 1 theelepel paprikapoeder en wat gedroogde oregano. In deze marinade heb ik 2 in blokjes schnitzels gemarineerd.

Honing-mosterd marinade: Meng 1 eetlepel olie met 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepel honing en een theelepel gedroogde oregano. In deze marinade heb ik 1 flinke in blokjes gesneden kipfilet gemarineerd.

Honing-ketjap marinade: Meng 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels honing, 1 theelepel sambal, knoflookpoeder, gemberpoeder en een scheutje citroensap. In deze marinade heb ik 2 in blokjes schnitzels gemarineerd.

0
(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top