Lasagne van de BBQ

Lasagne van de BBQ

Lasagne van de BBQ
Dit hebben we gisteren al gemaakt, vandaag hoefde het alleen nog maar in de Airfryer (26 minuten / 175 graden). Ideaal voor na een dagje werk.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 1 theelepel sambal, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 500 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 potje wortels, 1 blikje tomatenpuree. 1 blik tomaatblokjes, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, peper, zout, nootmuskaat, geraspte kaas, lasagnebladen,

Aantal ovenschaaltjes: 3

Verwarm de barbecue naar 200 graden. Bak in een dutch oven met hete boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, tijm, 1 theelepel sambal en 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is op de barbecue. Voeg 500 gram gehakt toe. Roerbak het gehakt rul en los. Voeg 250 gram gesneden champignons en 1 potje wortels toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg daarna 1 blik tomaatblokjes toe. Roerbak even mee. Laat de saus lekker lang pruttelen op laag vuur.

Smelt voor de bechamelsaus 50 gram boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak kort mee. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Haal de pan van het vuur. Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, zout, peper en nootmuskaat en roer er 75 gram geraspte kaas door.

Doe in verschillende ovenschaaltjes een laagje van het gehakt-groenten mengsel en lasagnebladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laagje bechamelsaus en geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten op indirect vuur op de barbecue. Eet smakelijk!

0
(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top