Oosters Gevulde Kip van de BBQ

Oosters Gevulde Kip van de BBQ

Oosters Gevulde Kip van de BBQ
Eerder hadden we al de gevulde kipfilet met spinazie en kruidenroomkaas en de kipfilet caprese gemaakt. Om met de gevulde kipfilet verder te gaan had Michel nu deze Oosters gevulde kipfilet bedacht. Eigenlijk had hij taugé in plaats van de ui bedacht, maar beide zijn we niet echt dol op taugé. Ui is ook prima.

Ingrediënten: ketjap manis, chilisaus, knoflookpoeder, 2 kipfilets, Chinese vijfkruidenpoeder, 1 kleine ui, paar cassave chips,

Aantal personen: 2

Maak een marinade van ketjap manis, chilisaus en wat knoflookpoeder. Wrijf 2 kipfilets in met Chinese vijfkruidenpoeder. Leg de kipfilets in de marinade. Laat de kipfilet even marineren. Zet de barbecue aan op 150 graden. Snijd inkepingen in de kipfilets. Vul de inkepingen met ui en stukjes cassave chips. Leg de kipfilets in een skillet. Giet eventueel overgebleven marinade over de kipfilets. Zet de skillet ongeveer 1/2 uur op de barbecue. Meet de kerntemperatuur van de kipfilet, dit moet ongeveer 70 graden zijn.

Bij de Oosters gevulde kipfilet hebben we prinsessenboontjes met chilisaus en natuurlijk Michel’s zelfgemaakte pindasaus gegeten. Eet smakelijk!

0
(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top