Focaccia van de Barbecue

Focaccia van de Barbecue

Focaccia van de Barbecue
Het was dat er vandaag iemand op Brutsellog kwam voor de zelfgemaakte focaccia uit de Airfryer dat we dit vandaag hebben gemaakt. Alle ingrediënten hadden we in huis, en wat in een Airfryer kan, kan nog beter op de barbecue.

Ingrediënten: 250 gram bloem, 1 theelepel suiker, 1/2 theelepel zout, 1 zakje gist (7 gram), 150 ml lauwwarm water, olie, Italiaanse kruiden, zeezout,

Meng 250 gram bloem met 1 theelepel suiker, 1/2 theelepel zout, gist en 150 ml lauwwarm water met elkaar. Kneed ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Laat het afgedekt ongeveer een half uur rijzen. Kneed vervolgens nog eens door. Vorm het deeg tot een focaccia. Leg het deeg in de bakpan van de Airfryer (of een bakblik wat in de Airfryer past). Druk met een vinger holletjes in het deeg. Bestrijk het deeg met olie. Strooi er Italiaanse kruiden en zeezout over. Laat het deeg nogmaals afgedekt 30 minuten rijzen. Stook de barbecue naar 200 graden. Leg het brood op een plancha op de barbecue. We hebben het brood een klein half uurtje gebakken. Check af en toe de onderkant of het niet te hard gaat. Eet smakelijk!

0
(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top