Ritmeester Veenendaal

Ritmeester Veenendaal

Ritmeester Veenendaal Crispy Tuna
Vandaag zijn Britt, Michel en ik uit eten geweest bij Ritmeester. Alvast voor vaderdag en voor het klussen wat we begin dit jaar hebben gedaan. We zijn buiten begonnen met een lekker ‘mocktail’, alcoholvrije cocktails. Maar al snel zijn we naar binnen gedaan. Niet vanwege de warmte, maar vanwege het geluid van de Golden Earring coverband, die aan het soundchecken waren op het Veense stadsstrand. Leuk als je voor de muziek komt, maar wat minder als je wilt bij kletsen. In ieder geval hebben we allerlei lekkers gegeten.

Als voorgerecht ging ik een beetje uit mijn comfortzone. Ik nam de ‘crispy Luna’, tonijn met een krokant flensje, unagisaus, crème fraîche en wakame.

Ritmeester Veenendaal Krokant buikspek
Michel en Britt waren eensgezind, zij namen de krokante buikspek. Dit was een noodle-salade met krokant buikspek, kimchi en sesamsaus.

Ritmeester Veenendaal Korean Sticky Chicken diamanthaas
Bij het hoofdgerecht werd ik enigszins teleurgesteld. Ik had de saltimbocca met risotto besteld. Echter bleek dat dit er niet was. In de plaats daarvoor kreeg ik diamanthaas met aardappelpuree en verschillende groente. Ook lekker, maar het was natuurlijk geen risotto.

Ritmeester Veenendaal Korean Sticky Chicken
Michel nam de Korean sticky chicken, kip met een Korean bbq saus, kimchi en sesam.

Ritmeester Veenendaal Tonijnsteak
Britt ging in deze ronde voor de tonijnsteak met furikake, limoensaus en suikerpinda’s

Ritmeester Veenendaal Yoghurt & honing Aardbeien & Hangop
Daarna kwamen ook nog de nagerechten. Ik koos eens een keer niet voor de dame blanche, maar voor de yoghurt & honing. Dit was een panna cotta van honing met honeycomb, walnoten en yoghurtcrumble.

Ritmeester Veenendaal Aardbeien & Hangop
Michel koos de aardbeien & hangop, aardbeien met hangop, aardbeiensaus en chocoladesaus.

Ritmeester Veenendaal Passievrucht & Mascarpone
Britt koos de passievrucht & mascarpone, dit was een nagerecht met verschillende bereidingen van passievrucht en mascarpone.

De gerechten waren allemaal prima. Zelf was ik verrast van het voorgerecht en nagerecht. Het hoofdgerecht vond ik zelf vrij normaal. De mocktails zijn trouwens een aanrader. Bediening was prima, op wat kleine dingen na. Geen servet bijvoorbeeld bij het bestek, daar moesten we nog om vragen. Maar oké het was echt druk in het restaurant en op het terras met het festival op het plein ervoor.

Bistro & Grill Ritmeester
Thoomesplein 6
3901 TN Veenendaal

0
(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top