Rijst met Sperziebonen en Saté in Satésaus

Rijst met Sperziebonen en Saté in Satésaus

Rijst met Sperziebonen en Saté in Satésaus
Een beetje creatief met de dingen in de kast, koelkast en diepvries. Met de satéetjes van onlangs, champignons die ik over had van gister en allerlei dingen die ik nog overal vond maakte ik dit.

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 4 wortels (geen winterwortel), 1 theelepel sambal, knoflookpoeder, 100 gram champignons, 1 blikje sperziebonen, 2 gebarbecuede sateetjes, 3 flinke eetlepels pindakaas, scheut melk, scheutje chilisaus, scheutje ketjap manis, gemberpoeder, zout,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 4 gesneden wortels, 1 theelepel sambal en knoflookpoeder tot de ui en wortels zacht zijn. Voeg 100 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 blikje sperziebonen (uitgelekt) en de stukjes saté toe. Warm even mee. Voeg vervolgens 3 flinke eetlepels pindakaas, een scheut melk, een scheutje chilisaus, een scheutje ketjap manis en gemberpoeder toe. Roer goed door zodat het een saus wordt. Warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout. Serveer met de rijst en eventueel met gebakken uitjes of seroenen.

0
(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top