Indische Balletjes met Cheesy Potatoes

BBQ

Indische Balletjes met Cheesy Potatoes

Indische Balletjes
Ingrediënten: 500 gram rundergehakt, 1 ei, gemberpoeder, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels ketjap manis, 2 1/2 theelepel sambal, 1 theelepel komijnpoeder, 1 eetlepel basterdsuiker, paneermeel

Aantal gehaktballetjes: 22

Meng 500 gram rundergehakt met 1 ei, gemberpoeder, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 3 eetlepels ketjap manis, 2 1/2 theelepel sambal, 1 theelepel komijnpoeder en 1 eetlepel basterdsuiker. Laat het rusten zodat de smaken goed intrekken. Wanneer het nog te smeuïg is voeg dan nog wat paneermeel toe. Draai er kleine balletjes van. Verwarm de barbecue naar. Bak de Indische balletjes op de plancha van de barbecue.

Cheesy Potatoes
Ingrediënten: 2 aardappels, wat olie, 1 flinke teen knoflook, zwarte peper, paprikapoeder, zout, kaas

Aantal cheese potatoes: 4

Schil 2 aardappels en snijd in dunne plakjes. Meng in een schaal wat olie met 1 fijngehakte teen knoflook, zwarte peper, paprikapoeder en zout. Doe de aardappelschijfjes er in en zorg dat de aardappelschijfjes helemaal met het oliemengsel zijn. Leg in een ingevette skillet 4 aardappelschijfjes en leg op elk schijfje een klein stukje kaas. Leg daarop weer een aardappelschijfje en dan weer een stukje kaas. Ga door tot de aardappelschijfjes op zijn. Zet de skillet op de barbecue van 180 graden voor ongeveer 45 minuten.

Bij de Indische balletjes en cheese potatoes aten we sperziebonen uit blik met chilisaus en een zelfgemaakte pindasaus van Michel.

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top